Sådan ansætter du det bedste personale til at møde dine kunder

Jeg har skrevet meget om fantastisk personale, der står i butikker, på restauranter og caféer og yder en uforglemmelig service. Personalet jeg skriver om er det personale, vi husker. Det personale, der får os til at undre os over, hvordan de kunne være so gode. De får os til at tænke at hvis alt det personale vi mødte var sådan her, ville det være en meget bedre verden. Alle ville gå rundt smilende hele tiden.

Jeg håber du også vil have personale som dette, og hvis du gør de rigtige ting for at få det, så skal det nok lykkedes.

5 ting du skal tænke over, hvis du vil ansætte det bedst mulige personale

1. Du skal vide hvem du ansætter

Når du ansætter nogen der skal være dit ansigt udadtil, skal du vide præcis, hvem du ansætter. Derfor skal du bruge et person profil værktøj, da det vil gøre det muligt at sammenligne dine ansøgeres personlighed med personligheden hos de medarbejdere, du allerede har eller har haft i din virksomhed. Hvis du vil være mere sikker på, hvem du ansætter, skal du bruge et værktøj, som ikke kun baserer person profilen på ansøgeren, men også på tilbagemelding fra personer i ansøgerens netværk. Du vil så have en 360 graders analyse af den person, du overvejer at ansætte.

2. Du skal vide hvem der er de bedste medarbejdere i din virksomhed

Grunden til at du skal vide, hvem der er bedste medarbejdere i din virksomhed, er så du kan sammenligne deres person profiler, med ansøgernes person profiler. Når du kender person profilen på alle dine ansatte og du ved hvor gode de hver især er, så kan du se på ansøgernes profiler om de ligner en god eller knap så god medarbejder og bruge det i din beslutningsproces når du ansætter.

3. Sørg for at du måler medarbejdernes performance korrekt

Hvis du ikke måler medarbejdernes performance korrekt, vil du komme til at ansætte medarbejdere, som ligner de medarbejdere du tror er de bedste, men som ikke nødvendigvis er det. Mange måler medarbejdernes præstation ved at registrere, hvem der foretager den endelige transaktion på kasseapparatet. Dette tal er naturligvis brugbart, men det tager ikke højde for alle de skjulte indsatser der kan have en stor betydning for det samlede salg. I en verden fyldt med data, er det muligt at måle den slags, så det vil vi anbefale at du gør.

 

4. Vær opmærksom på gruppe dynamik

Den rigtige kombination af personligheder kan øge dit salg. Nogle gange kan folk, der tager initiativ til ting, der ikke er direkte relateret til salget, have en stor indvirkning på det. Hvem er den første til at folde tøj, rydde bordene, lave en demo osv., hver gang det er muligt? Medarbejdere der kombinerer disse alternative evner med at tage initiativet, kan komme til at overaske som et team der præsterer ud over det sædvanlige.

5. Brug teknologi til at automatisere processen

Vi lever i 2018, og teknologien kan hjælpe os gennem aktiv anvendelse af store data til at lave data-drevne beslutninger. Mange af de ovennævnte processer ville kræve uanede mængder af arbejde for nogle få år siden, men nu kan man finde værktøjer, der automatiserer disse processer, så de kan gøres hurtigt, problemfrit og omkostningseffektivt.

 

Når du har ansat det bedst mulige personale, skal huske at træne og motivere dem, hvilket jeg snart også vil skrive et par ideer om, hvordan man gør.

 

– Danny Fabricius Fogel

2018-12-14T14:18:17+00:00

Leave A Comment