Sådan træner og motiverer du dine medarbejdere

Jeg har skrevet meget om fantastisk personale og om, hvordan man rekrutterer de bedste. Personalet jeg skriver om er det personale, vi husker. De medarbejdere, der får os til at undre sig over, hvordan nogen kan være så stor. Vi ender med at tænke, hvis alle frontlinjepersonale var sådan her, ville det være en meget bedre verden. Alle ville gå rundt smilende hele tiden.

Jeg håber du vil også have personale som dette, og hvis du gør de rigtige ting, er det hvem du får.

5 ting du skal overveje, når du træner dit personale

1. Du må ikke forveksle det med et godt introforløb

Introforløb er meget vigtige men husk, at det ikke er en evig løsning. Introforløb skal primært udføres af butikschefen og/eller af dygtige kollegaer. Brug ikke for meget af intro tiden til at fortælle de nye medarbejdere ting, du ved, bliver glemt inden for få dage. Disse ting kan vente.

2. Less is more (mindre er mere)

For at sikre at dine medarbejder tilegner sig den adfærd du ønsker, bør du kun give dem små fraktioner af den viden, de har brug for til enhver tid og gerne med udgangpunkt i adfærds design. Det betyder at du skal lade dem se en 45 sekunders video en dag, læse en 2-minutters tekst næste dag, tag en 1-minutters pop quiz to dage senere, og se endelig en anden video senere i ugen. På denne måde holder du al den nødvendige viden frisk i sindet uden at du keder personalet eller rammer dem på et dårligt tidspunkt. Hvis ikke du arbejder med vel timede, korte, præcise indslag vil det medføre vil medføre, at personalet slet ikke træner.

3. Husk formålet med træningen

Mange virksomheder bruger det meste af den tiden på procedure- eller produkt træning. Når du træner det personale der skal stå overfor kunderne og skabe resultater, er det helt fint at træne disse færdigheder, men husk det vigtigste, som er salgs- og kommunikations kompetencer. Glem ikke at træne kropssprog, åbne spørgsmål, EFU-modellen, salgsafslutning osv.

4. Sørg for en perfekt timing

Timing betyder meget, når du træner dine medarbejdere. I butikker, på caféer og restauranter er der ofte forskellige medarbejdere på arbejde fra dag til dag, hvilket betyder at medarbejderne har forskellig arbejdsdage og arbejdstid. Derfor skal træningen baseres på den enkelte medarbejders personlige arbejdsplan, så alle præsterer optimalt, hver gang de står overfor en kunde.

5. Husk at alle ikke  er ens

Mennesker lærer på forskellige måder og lever individuelle liv. træningen skal tage højde for dette og optimere indhold, timing osv. for hver enkelt medarbejder.

 

Jeg lovede også at skrive om motivation, hvilket er ret simpelt – du kan bare erstatte ordet ‘træning’ med ‘motivation’ i de 5 punkter ovenfor for at få mit syn på det.

Nu tænker du måske at det er umuligt at føre ovenstående ud i livet, uden at bruge en enorm mængde tid og penge på det, men med moderne teknologi kan det sagtens lade sig gøre, f.eks. ved at bruge Frontliners.

 

– Danny Fabricius Fogel

2018-12-14T14:13:07+00:00

Leave A Comment